Rezolva chestionare drpciv online si obtine carnetul auto din prima vizita la examen.

Timpul tacut

La intrarea in sala toata lumea primeste cate o pereche de casti. Fiecare isi pune castile pe urechi, isi alege muzica preferata si trece pe ringul de dans. De la departare multimea arata ciudat: o mare de maini si de picioare miscandu-se alandala, o mare de ritmuri si viteze fara logica, o mare de priviri dezorganizate, care indragostite, care puse pe petrecere. O mare de oameni lipsiti de orice urma de sincronizare.

Petrecerilor astora li se spune Silent Discos. N-am fost niciodata la una, dar intuiesc foarte bine ce se intampla acolo doar uitandu-ma la lumea dinafara discotecilor. In Timp ne miscam cu totii dupa aceleasi reguli individuale.

Timpul e personal. La intrarea in sala primim cate o pereche de casti, apoi ne alegem Timpul, fiecare dupa preferinte, si trecem pe ring. Unii danseaza repede si obosesc rapid. Se duc la bar, beau o bere sau o limonada si o iau de la capat, uneori schimbandu-si alegerea, alteori nu. Altii isi aleg Timpul Incet. Se misca agale si cateodata si se pare ca nici n-ar dansa. Altii opteaza pentru Timpul Continuu, cu melodii care seamana foarte bine intre ele. Timpul Trecut, cu spatele la ringul de dans. Timpul Mare, indeajuns de mare pentru toate. Timpul Grabit, care nu e niciodata destul. Timpul Prezent, independent de altii.

Dupa petrecere, pe drum spre casa, unii se lauda ca s-au distrat, ca si-au trait seara. Cu voce tare isi justifica alegerile in fata altora, convingandu-se si pe ei, pentru orice eventualitate, ca au fost cele mai bune. Unii spun ca a fost vreme destula pentru toate, altii ca timpul a fost prea scurt, ca asa e intotdeauna.

Timpul, asa cum l-am invatat – cu ani si cu secunde – e o facatura. Timpul cel adevarat e altul si e necuprins. Nu incape pe un CD sau pe un card SD. Timpul cel adevarat e o biblioteca cu rafturi multe, incarcate si inalte pana la Cer.

Cand ne intalnim, ce se aude in casti nu e Muzica, sunt numai cateva cantece. Ce se aude in casti nu e Timpul, ci numai alegerile noastre.